Cigány-Buddha

2002

90/100 cm

Cigány-Buddha

részlet (katt a nagyobb felbontásért)

8 válasz: “Cigány-Buddha”

  1. Sz.Cs.

    Minden elismerésem az aprólékos munkáért, csak annyit jegyeznék meg, hogy Buddhának két karja volt, mint minden embernek. A sokkarú az Síva (mások is, de főleg ő).

  2. Adminisztrátor

    Igen ennek tudatában vagyok, nem szerettem volna a negatív Sívával kapcsolatba hozni Lalit (a szereplőt), de valahogy erre a képre 5 éves pályafutása alatt ez a név ragadt rá. Egyébként nem szoktam címet adni képeimnek, lehet jobban átgondolhattam volna, hogy mit írok oda.
    Köszi az észrevételt.
    András

  3. zs

    A Buddha nem mindig személynév, és ha nem az, akkor gyakran a bódhiszattva szinonimájaként használják, és akkor gyakran ábrázolják sok karral (utalva ezzel valamire). Azon a vidéken ezek a buddhák-sivák, nyilván, egy kicsit összefolynak, amúgy is. Meg aztán Siva nem negativ..
    Én ezt a képet (is) el tudom képzelni a szobám falán. Biztosan annyi pénzem nincsen, de csak kiváncsiságból is megkérdem: eladó? és, ha igen, mennyiért?

  4. Adminisztrátor

    Kedves Zsolt!

    Koszonom a Buddha temaban a felvilagositast, kulonosen nem vagyok jartas a keleti mitologiaban, mikor ezt a kepet keszitettem(2002) utana neztem a sokkaru lenyek kozott es akire bukkantam az egy rosszindulatu istennokent volt bemutatva. Most mar nem tudom, lehet Siva volt, lehet nem, de igy utolag mar teljesen mindegy.
    a kep eredeti temaja a kulonbozo kulturak talalkozasa volt. a cigany-gyerek jelkepezte az azsiai kulturat, mig a hatterben egy McDonalds vendeglo bejarata van, ami jol tudjuk melyik kulturat kepviseli. Az uvegajton fel van tuntetve a szoveg am,i fel szokott leve tuntetve: Trage/Impinge. Ezen el lehet gondolkodni. Persze a hatterben torteno dolgok nem lettek eleg nyilvanvaloak, de ez van. Reg volt. Ez a kep az elsok koze tartozik talan a 3. ilyen jellegu kepem, ezert nagyon ragaszkodom hozza.
    Udv, Andras

  5. zs

    nem volt szándékomban felvilágositani, csak beszállni a beszélgetésbe. ezek a buddha-siva infók a kép szempontjából szvsz irrelevánsak. továbbra is az a véleményem itt a helye a kép árának is. hadd lássa mindenki, hogy nem csak a tendermenedzsment ér pénzt

  6. Sz.Cs.

    Igazad van a bodhiszatvával, Zsolt, bocsi. Én csak Sziddhártára gondoltam.
    Amúgy tényleg érdemes lenne odaírni az eladó képekhez, hogy mennyibe kerülnek.

  7. Rita

    Szia!

    sok kérdésem van!
    hol lax?
    hány éves vagy?
    mi a hobbid?
    én szeged-en lakom és nagyon szeretem a hörcsögöm -et!
    jó hétvégét!
    Rita!

  8. Adminisztrátor

    szia Rita

    én Kolozsváron lakom és nincs hörcsögöm.
    ismerjük egymást valahonnan?

Válasz

A megjegyzéshez kötelező bejelentkezni.