sct9

100/140 cm 2007

részlet (katt a nagyobb felbontásért)

12 válasz: “sct9”

  1. Pataj

    Nem is tudom mit mondjak.. nagyon bejön. Kár, hogy a “teljes” kép nincsen beszúrva nagyban – de az is lehet, h. így izgalmassabb. Grat!

  2. Adminisztrátor

    hát élőben egész jó, így sajnos elég gyengén néz ki. Nagyon tükröződik a rajzok felülete ezért nehéz elfogadható fotót készíteni róluk.

  3. Anoraknophobia

    Meg szabad kérdezni, hogy milzen tehnikával dolgozol? Vagy szakmai titok?

  4. Nem fontos

    Teccik… csak azt nem tudom miért biedermeier. Ha német környezetbe helyezzük, akkor inkább Gründerzeit, bár a tárgyak zöme az 1873-as válság után; ha magyar, vagy közép-európai, akkor lakberendezés-bútorművészet tekintetében a historizmus korának stílusjegyeit viseli magán. Hól áll ettől a biedermeier-kori feltörekvő polgárság puritán vonalvezetése, lakberendezése? Ne feledjük, a biedermeier formatervezés tekintetében a XX. századi modernizmus előfutára.

  5. Adminisztrátor

    hm… gratulalok. komoly lakberendezési szaktudással rendelkezel, de talán egy kicsit túlfilozófáltad a dolgokat. Ez egyszerűen a nagyanyám szobája, van benne százéves butórtól kezdve VEF rádióig , kalotaszegi varrottastól széria számra gyártott kínai műanyagbabáig minden. Minden ami egy élet alatt felgyűl. Amiben viszont rátappintottál az az, hogy évszámokról és korszakokról, időszakokról van szó. És tárgyakról amiket magunk köré gyűjtünk egy élet alatt (93 év, de még nem járt le szerencsére :) ). Tárgyak amik szoros kapcsolatban vannak velünk, és amik halálunk után is reprezentálnak. Napjainkban a tárgy-ember kapcsolat egyre szorosabb . Hiszen egyes tárgyak, bizonyos gondolataink megszilárdult változata lehet.

  6. Adminisztrátor

    kedves Anoraknophobia! (nehéz volt leírni, de ez nem a Te hibád)

    a technika nem annyira fontos, jóformán csak egy eszköz ami segítségével megvalósíthatom gondolataimat. Viszont egy irónikus paradoxon miatt lehet fontos. Az anyag amire rajzolok műanyag, műanyag ami korunk egyik legmeghatározóbb ipari anyaga ami olcsó és a tömeggyártást képviseli ellentétben áll a kézimunkával amit a hagyományos rajz képvisel (napjaink elavult mestersége). Ez a paradox teszi talán posztmoderné a munkásságomat. De ezt hagyjuk, mert nem ez volt a kérdés csak egy kicsit elkalandoztam :)

    feketére festett fehér műanyagba való karcolással jön létre a rajz. minden ami fehér, szürke az karcolva van (sablon-késsel). Azt hiszem egyelőre én művelem egyedűl ilyen formában.

  7. istvan

    Sztem a legjobb munkád(eddig).

  8. Adminisztrátor

    Ennek örvendek. A helyzet az, hogfy ezt élőben kell látni, mert a fotó a képről nem ér szinte semmit sem.

  9. dome

    Te, András. Ezt nevezem.
    A feltett képekről tényleg nem lehet sokat beszélni, s remélem hamarosan odajutunk, s élőben megnézzük. Amúgy otthon vannak, vagy éppen ki vannak állítva valahova?
    Most már tudom mivel vagy annyira elfoglalva.

    De szerintem kell legyen ennél frissebb is.
    LÁSSUK azokat is:)
    Hajrá András

  10. Adminisztrátor

    Hamarosan jön egy még frissebb. Cucc lesz, azt hiszem. A képek (az újak) most otthon vannak, de tervezek februárra egy kolozsvári kiállitást az új anyagból. Aztán áprilisban Bukarest s igy tovább… De ha csak ebből állna az élet… (elnézést a hosszú i-k hiánya miatt, nem találom hol vannak).

  11. licsu

    feltetlenul szolj ha kiallitasod lesz!!

  12. Iványi Árpád

    Gratulálok!!
    Nagyon tehetséges srác vagy, öröm látni maximalista embereket!!!:):)
    A technikádra kiváncsi lennék….:)Nagyon izgalmas!!!
    Iványi Árpád

Válasz

A megjegyzéshez kötelező bejelentkezni.